Menu Content/Inhalt
Начало arrow Анализи arrow Нокаут за ГЕРБ Чирпан

Градът

Брояч на сайта

Посетители: 5,172,974 (started: 2006-01-01) Visitors today: 785 Visitors yesterday: 1,395 Visitors per day: Ø 937.22 Max. visitors per day: 9,398 (at (date): 2013-08-02) Max. page views per day: 76,248 (at (date): 2013-08-02) Page views: 19,907,206 Page views today: 4,944 Page views yesterday: 3,952 Page views per day: Ø 3,982.79 Page views per visitor: Ø 4.25 Online: 7 Посетители Max. online: 436 (at (date): 2013-06-19, 09:02:23) Page views this page: 0 Your own page views: 3 JavaScript enabled: deactivated (c) 2006 www.joom.la

Кой е онлайн?

Нокаут за ГЕРБ Чирпан
Автор Chirpan-News Team   
03 November 2015

Image   Балотажът донесе очаквани резултати за едни и разочароващи за други. Надеждите на ГЕРБ Чирпан свършиха в неделния ден, а илюзиите на Христо Стефанов трябва да са се изпарили безвъзвратно. Кандидатката на БСП - Кичка Петкова се изправи на втория тур сама срещу всички и спечели. 751 гласа разлика. Буквално изпрати опонента си в нокаут...

   Всъщност за този нокаут имаше признаци още на 25 октомври. Тогава кандидатът на ГЕРБ се
промуши до втория тур с гласове от ромската махала. На 2-ри ноември обаче ромите не стигнаха, за да скрият слабостта на кандидатурата на ГЕРБ. В градските секции Хр.Стефанов губи категорично от К.Петкова. За сметка на това в трите ромски секции води убедително. Още по-осезаемо е превъзходството на БСП в селата, където резултатите на Хр.Стефанов са трагични.

   Всичко това на фона на тотална победа на ГЕРБ в национален мащаб и подкрепа на местно ниво от всички останали участници, включително и ромските гласове на ДПС.

   Причините могат да са много – слаба кандидатура, високомерно държане, слаби послания и безличен екип. Една причина обаче се откроява – Хр.Стефанов 4 години беше председател на Общинския съвет с гласовете на БСП и изпълняваше почти безропотно желанията на социалистите. Хората не го припознаха като алтернатива на К.Петкова, макар да търсеха такава. Доказателство за това е, че до урните на втория тур отидоха близо 1300 души по-малко отколкото на 1-вия тур. В подобни моменти достойните мъже подават оставки и поемат отговорност. Има ли мъже в ГЕРБ и ако да, достойни ли са те, предстои да разберем.

   А, че хората искаха да сменят Кичка Петкова е видно. Тези около 1300 души на 1-вия тур са гласували за други кандидати, но не и за К.Петкова, като очевидно са искали промяна. На балотажа
обаче не припознаха Стефанов като носител на промяната. Ако кандидатурата на ГЕРБ беше достатъчно силна да мобилизира поне тези 1300 души, които на 1-ия тур са излезли и гласували за промяна, тогава резултата щеше да е друг – 550 гласа в полза на ГЕРБ. Но дори тази елементарна задача не можа да свърши лидера на ГЕРБ в Чирпан. Затова провалът му е толкова голям. Не заради разликата от 750 гласа, а заради факта, че не успя да накара дори онези 1300 души, които  не са искали К.Петкова за кмет, да гласуват за него. Това е трагедията на този печален чирпански политик. Така Хр.Стефанов за втори път обслужи БСП – този път обаче го направи несъзнателно.

   Едно не може да се отрече на К.Петкова - доказа, че кметският стол в Чирпан може да бъде спечелен и без ромския вот на все по циганизиращата се ДПС.
Коментари (14)
Публикуван от Окръжно № 1 на 03-11-2015 16:30
 
 
Нареждам на всички партийни клубове, организации о тделни членове и симпатизанти на Българската социалистическа партия в град Чирпан и придадените му населени места. Да се отдава нужното уважение на нашия отколешен другар - грешка - два пъти другар на чирпанското социалистическото общежитие другаря Христо Стефанов. 
Да не се позволява посрамване на името му и обругаване на мъжката чест.  
Напротив, да се разпространи делото му като истински другар, съратник и верен комунист. 
Хвала на таквиз герои.
 
Публикуван от Денчо на 03-11-2015 16:43
 
 
Стига глупости всички видяха каква помия се изля в петък със всички тези снимки, листовки клевети и клюки от няколко мижитурки пазещи незначителните си службици за да разколебаят по податливите на манипулации гласоподаватели.Ликувай Чирпане, продадоха те за няколко криви плочки и изполомени евтини лампи.
 
Публикуван от Кръстина на 03-11-2015 17:01
 
 
Кичка трябва да се радва, че от ГЕРБ излъчиха кандидатурата на Хр. Стефанов. Ако беше някой друг, тя щеше да загуби изборите.
 
Публикуван от сархафош на 03-11-2015 17:33
 
 
Поздравления за прецизния анализ!
 
Публикуван от Е,след изборите на 04-11-2015 07:19
 
 
На втори тур не гласувах,защото одобрявам и двамата кандидати.Петкова на първи тур получи 1300 гласа повече от листата си,т.е. има собствен вот,вот извън партията си.Стефанов също на първи тур получи повече гласове от листата си,макар и само 200.Чирпан си избра кмет,който в национален мащаб партията и ще я носи на ръце,с оглед на резултатите за БСП в страната,което пък е свързано с чести посещения на политици,а в политиката се говори са парите,а където има пари има и инвестиции.Дай Боже!
 
Публикуван от българче на 04-11-2015 07:31
 
 
Трябваше ГЕРБ да спечелят както във всички околия стана.сега ще сме първия цигански град.Честито българи радвайте се на циганизацията
 
Публикуван от Да ,така е на 04-11-2015 10:34
 
 
В Чирпан ,по-голямата част от населението не приема Кичка насериозно . 
Не може да се управлява град без да имаш огромна подкрепа от населението му . 
Чирпан вече 25 години е НАНИКЪДЕ и НАДОЛУ ..,така ще е и през следващите 4 години !
 
Публикуван от разумна на 04-11-2015 14:48
 
 
Може би да, но всички чирпанлии щяха плътно за застанат с гласовете си зад една стабилна личност доказала себе си. Но май се оказва, че в цялото ни мило градче няма "такуй нящо".......... или по-точно няма стабилен човек, който иска да се омърси с политиката.
 
Публикуван от gong на 04-11-2015 15:09
 
 
Анализа е точен.Кандидата за кмет Христо Стефанов с високомерното си държание и безличния си екип накара хората да не гласуват.Пък и не сме забравили как на миналите избори прикани привържениците на ГЕРБ да гласуват за К.Петкова.Това не се забравя и винаги ще го имаме предвид.
 
Публикуван от с добра памет на 04-11-2015 20:17
 
 
Да и аз си спомням много добре думите на христо Стефанова отпреди 4 г. когато го избраха за предс. на ОС: "НЯМА ДА ВИ ПРЕДАДЕМ ДЕСНИТЕ избиратели..." И кво стана сега 4 г. по-късно...бла бла бла...Чирпан е пак червен град...?!?А и през тези отминали 4 безпаметни г. какво направи Х.С. че да НЕ НИ ПРЕДАДЕ се питам аз ..и отговор не намирам...
 
Публикуван от Наблюдател на 08-11-2015 12:40
 
 
Мнозина от тези, които сега хулят Христо, до онзи ден тичаха като кученца и въртяха опашки, за да ги забележи. Истината е, че ГЕРБ допуснаха много грешки. Най-голямата беше зеленото позивче, направено по идея на Донев. Христо е мъжко момче. Подаде оставка като лидер на ГЕРБ още в изборната вечер. Най-добре е той да си остане председател.
 
Публикуван от Гост отблизо на 09-11-2015 11:15
 
 
Нашите избори са като на война-всички средства са позволени!А кой още се лъже,че ГЕРБ са нещо различно от БСП ??? Начело с Боко са все с партийни билети или техни протежета!Лошото е,че няма алтернативни кандидатури! Все едни и същи.Затова и Чирпан ще продължава да тъпчи на едно място.Като магаре вързано в дама само ще реве,ще тропа и ще дриска!И при тая следизборна панорама на България с пълна фалшификация изборите толкова се опорочиха,че станаха безсмислени.Милиони се хвърлят на вятъра,вместо да се дадат за пенсии и заплати!Вижте само колко пари изсипаха на оня циганския тарикат Орхан!Ще бачкаме за жълти стотинки,докато други ще си пълнят гушите и ще махат дебели кълки из града.Толкова е жалък нашия народ,че е станал напълно олигофреничен!Дали ще е Кичка или Христо все тая,ами ние спим,хъркаме,че чак си и подсвирваме!
 
Публикуван от Bogat на 15-11-2015 11:12
 
 
Da go duhat bednite!
 
Публикуван от ОТЧАЯН на 18-11-2015 12:29
 
 
КАК МОЖЕ ДА СЕ ИЗБИРАТ ТАКИВА ЛИДЕРИ КАТО КИЦА ОТ ЗЕТЬОВО И ПСИХАРА ХРИСТО СТЕФАНОВ 
АБЕ ЧИРПАНЛИИ ИНТЕЛИГЕНТНИ И МОЖЕЩИ ЗАЩО СПИТЕ , НЕ, РАЗБИРАМ ВИ НЕ ЗАВИЖДАТЕ А ПРОСТО СЕ СРАМУВАТЕ ДА НЕ ВИ ПРИПОЗНАЯТ С ТАКИВА МАФИОТИ КАТО СТАЙКО ГЕНОВ И ВАЛЕНТИН АНГЕЛОВ ЗАЩОТО ТЕ СА ГЕНЕРАЛИТЕ НА ТЪМНО И ПОЛЗАТА ОТ ТАЗИ БЪРКОТИЯ Е ТЯХНА
 

Напиши коментар
  • Нецензурни, расистки изказвания и груби обидни мнения, както и рекламни послания ще бъдат изтривани.
Име:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Коментар:Антиспам код:* Code