Menu Content/Inhalt
Начало arrow Анализи arrow Защо не избират Председател на Общинския съвет?

Градът

Брояч на сайта

Посетители: 3,789,439 (started: 2006-01-01) Visitors today: 340 Visitors yesterday: 928 Visitors per day: Ø 1,165.35 Max. visitors per day: 9,398 (at (date): 2013-08-02) Max. page views per day: 76,248 (at (date): 2013-08-02) Page views: 15,225,718 Page views today: 2,312 Page views yesterday: 5,656 Page views per day: Ø 5,494.00 Page views per visitor: Ø 4.71 Online: 5 Посетители Max. online: 436 (at (date): 2013-06-19, 09:02:23) Page views this page: 0 Your own page views: 2 JavaScript enabled: deactivated (c) 2006 www.joom.la

Кой е онлайн?

В момента 22 госта онлайн
Защо не избират Председател на Общинския съвет?
Автор Chirpan-News Team   
25 November 2015

Image   Предстои третото заседание на Общинския съвет и за пореден път ще бъде поставен въпросът за избор на Председател на Общински съвет Чирпан. В досегашните заседания нито една от групите съветници не издигна кандидатура. Въпреки това е известно, че се спрягат имената на две лица...

   БСП макар и с най-голям брой съветници е далеч от мнозинство и трябва да си осигури надежден партньор за следващите 4 години. С голяма доза сигурност може да се твърди, че от БСП са склонни да отстъпят поста Председател на ОС на някоя от другите групи срещу осигуряване на стабилно мнозинство. Стабилно би могло да бъде единствено мнозинство с ГЕРБ. Останалите възможни конфигурации са на ръба. Има ясни сигнали, че БСП предпочитат да продължат сътрудничеството си с ГЕРБ, отколкото да търсят друг съюзник. Впрочем сътрудничество е доста неподходяща дума впредвид унизителната поза, в която бяха поставени последователите на Бойко Борисов през последните 4 години.

   Въпреки тежките резултати за ГЕРБ дошли от безпринципната им колаборация с БСП сред съветниците им има желаещ да получи подкрепата на БСП за поста председател на ОС. Интересна е позицията и на лидера им. След катастрофалния резулта на изборите той подаде оставка и заяви че излиза от политиката, но се оказва че се е отемтнал от заявката си. Партньорство на ГЕРБ с Коалиция Чирпан и ДПС изглежда възможно, но минава през тежък компромис, също толкова самоубийствен за ГЕРБ, както партньорство с БСП. От КЧ искат поста председател на ОС за свой конкретен представител. Проблемът е, че този  представител не е желан партньор за никоя от групите в съвета.

   Сходно е положението с ДПС, всеки търси техните 4 гласа, но никой не иска официално да се „хване“ на хорото до тях.

   Ситуацията е заплетена, но изход ще се намери поради това, че така или иначе председател на ОС трябва да бъде избран и вероятно ще бъде направен компромис.
Коментари (17)
Публикуван от неразбрал на 25-11-2015 09:36
 
 
1.Кои са двете имена дето се спрягат? 
 
2.Кой пък е този от ГЕРБ дето е готов за този пост? 
 
3.От КЧ кой пък е мераклията? 
 
Бъдете по-конкретни а не с недомлъвки... :roll
 
Публикуван от Наблюдател на 26-11-2015 00:06
 
 
До неразбрал:  
1. Иван Станчев и Васил Донев. 
2. Имат предвид Иван Станчев, вероятно. 
3. Бившият кмет Васил Донев.
 
Публикуван от Колаборационист на 26-11-2015 00:11
 
 
Самоубийствено за ГЕРБ е не колаборацията с БСП, а точно обратното. Опозициоността ги обрича. На следващите местни избори ще останат зад борда.Най-доброто за Чирпан е съвместно управление на БСП и ГЕРБ!
 
Публикуван от Гражданка на Чирпан на 26-11-2015 01:05
 
 
Имам питане-наистина ли Христо Стефанов е все още председател на ГЕРБ Чирпан? 
Имам и съмнението,че Иван Станчев има подобни желания за сътрудничество с БСП, за ДПС пък да не говорим... 
Относно политиката на ГЕРБ за миналите избори аз съм на мнение, че ако Христо Стефанов се беше оценил реално и беше дал възможност на някой друг от ГЕРБ да се кандидатира, визиерам двама от кандидатите на съветници от листата на ГЕРБ, сега нямаше да си говорим за победата на БСП изобщо, и нямаше да има нужда да се правят схеми за коалиции... Жалко за града нииии, жалко....
 
Публикуван от разбрал вече на 26-11-2015 08:06
 
 
Ако наистина Васко Донев бъде предложен-струва ми се , че колкото и да е трудно-Кица ще трябва да преглътне хапа и да навие хората си да го подкрепят-так се събират 11 гласа (минимум) напълно достатъчно за кворум.Само че от тук нататък- Кица и Стайко няма да могат да си разиграват коня (както го правиха 4 г. с Ристю) и ще го разберат още днес.. :?
 
Публикуван от Наблюдател на 26-11-2015 10:02
 
 
До "разбрал вече". Няма абсолютно никаква вероятност БСП да се разбере с Донев. Не и след цялата помия, която изля Донев по адрес на Кичка!
 
Публикуван от няма случайни неща в политикат на 26-11-2015 10:07
 
 
За Председател ще бъде СЛОЖЕН "независим " Росен ! 
Та нали затова "влезе" за съветник ! 
Момчето е човек на Стайко ,но ще танцува ролята НЕЗАВИСИМ !
 
Публикуван от Наблюдател на 26-11-2015 10:10
 
 
До "Гражданка на Чирпан". Да, Хр. Стефанов все още е председател на ГЕРБ Чирпан.Иван Станчев би се съгласил да стане председател на Об. съвет ако ГЕРБ и БСП се разберат. За самооценката сте права. Любопитно ми е кого визирате в израза "двама от кандидатите за съветници от листата на ГЕРБ"? Вероятно единият е Станчев, но другият?
 
Публикуван от Наблюдател на 26-11-2015 10:12
 
 
Росен няма да бъде председател. Не е човек на Стайко, а на Теленчев.
 
Публикуван от василка на 26-11-2015 19:34
 
 
Какво стана бе-кой сега е председателя на ОС? 
Каква заплата му гласуваха?А Кица пак ли ще взема 1350 ?А общинските колко?
 
Публикуван от do бай Росен-"независимия" на 26-11-2015 19:52
 
 
Здравейте Росен! Май профилактиката на БСП върху Вас е дала вече резултат..Как така цели 3 групи не подкрепят тази Драгийска, а само ти ги подкрепяш бившите комунисти? Защо не излезе с предложение най-възрастния общинар да води днешното заседание? Или пък да предложиш на ротационен принцип да се водят заседанията и така да няма търкания-има хиляди варианти..но ти си замълчал и лекичко си вдигнал ръчица да подкрепиш комунягите…Е лъсна работата вече..Още от самото начало сте ми доста подозрителен..сигурно дядо ви е имал портрет на Сталин в коридора…“Крушата не пада по-далеч от дървото“…
 
Публикуван от Наблюдател на 26-11-2015 21:03
 
 
Имате грешка, "до бай Росен "независимия". Доколкото разбрах, Росен е гласувал "въздържал се" и не е подкрепил Драгийска за председателстваща сесията.
 
Публикуван от до Наблюдател на 26-11-2015 21:18
 
 
Влезте в блога на Росен във фейсбука му-там пише друго...То това момче много трудно може да се разбере какви бръмбари летят в младата му главица...Независим бил ..ха ха -значи нищо не зависи от него в крайна сметка :grin
 
Публикуван от ето и препечатка от блога на Р на 26-11-2015 21:23
 
 
Политически цирк или бойкот?! 
cirkТретото заседание на Общински съвет Чирпан привърши за 6 минути. В 14,00 ч. в голямата зала, където се провеждат заседанията на съветниците присъстваха 17 души (ГЕРБ, БСП, Коалиция Чирпан и Росен Иванов – независим). Отсъстваха 4-ма общински съветници тези от ДПС. Странно бе отсъствието на цялата група на ДПС, неудомявам как не един, двама или трима, а цели четири души отсъстваха от стартирането на сесията. В последствие от хора присъстващи в залата научих, че те са се появили точно в 14:06 минути, след като бе изчерпан дневния ред или по-скоро не бе избран председателстващ днешната сесия. Как точно днес те закъсняха и то всичките?! Въпроси без отговор, или оставям на Вашето въображение да измислите, но истината я знаят само и единствено те. 
 
Какво се случи всъщност и защо бе провалена днешната сесия, която според мен е с огромно значение. След изчерпване на първа точка от дневния ред (за пореден път отпадна избора на председател на Общински съвет Чирпан поради липса на предложения). Премина се към избор на председателстващ днешното заседание. По правилник общинският съвет в случай, че няма избран председател, може да избере общински съветник, който да води сесията. В случая имаше само едно предложение това на Даниела Драгийска от БСП. Странно за мен бе гласуването въздържал се на ГЕРБ (7 души) и Коалиция Чирпан (4 души), които по този начин спряха заседанието, тъй като „За“ избора имаше 8 гласа, а „въздържал“ се 9 гласа при нужния кворум да бъде избран председателстващ от 11 съветника. 
 
Дали това е политически цирк или бойкот на работата на един общински съвет оставям на Вашето лично мнение. 
 
Защо гласувах „за“ и подкрепих избора на Даниела Драгийска за председателстващ сесията: 
 
Изборът на общински съветник за председателстващ по никакъв начин не трябва да се свързва с политически възгледи т.е. тук говорим за съветник, който ще води 1 единствена сесия. Ролята на председателстващия опира единствено до провеждането на заседанието и след изчерпване на дневния ред той си заема функцията на общински съветник съгласно правилника. Бих подкрепил всяка една кандидатура що се отнася до ползата на съвета в неговата работа. 
В заседанието днес фигурираха пет много важни точки за дейността на съвета. Включените точки за приемане на Правилник за организацията и дейността на Общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация и решение за създаването на постоянните комисии към Общинския съвет за мен са ключови. 
Кому е нужно този бойкот?! Искаме да се покажем силни и придаваме тежести?! Няма лошо, но не на гърба на гражданите, които ни гласуваха доверие да работим, а не да правим циркове. 
 
Бих изразил възмущение от този бойкот най-малкото, защото хората искат резултати от общинските съветници. Да си припомним клетвата, която всички положихме само преди няколко дни, а именно: „Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на гражданите от Чирпанска община и да работя за тяхното благоденствие.“ 
 
Хора, загърбете политическите си интереси и егоизма нека заедно да вземаме най-правилните решения за гражданите на Общината! Допитвайте се по-често до мнението на гражданите!
 
Публикуван от Гражданка на Чирпан на 26-11-2015 21:30
 
 
До Наблюдател 
Направо не е истина, че още е председател на Герб Христо Стафанов!!! Ами някой да му каже на човека, може пък да не се усеща... то само за 3ти път май губи... 
Визирам Иван Станчев и Николай Стоянов, въпреки,че единия има успешен бизнес и е малко в повече честен за кмет, а другия пък има успешна лекарска практика.. Но ако пък на някой от двамата им се искаше да работят в полза на гражданите на Чирпан, защо не? :-)
 
Публикуван от Гражданин на 28-11-2015 13:36
 
 
Иван Станчев иска ама не му стиска!Доктора да си гледа доктор лъка! Истината е,че ГЕРБ Чирпан нямат кадри!Ако бяха истински политици и мъже,отдавна трябваше да си подадат оставките и да се завърнат към така успешните им бизнес занимания!За мислете се - защо не го правят!Били опозиция -от кога на хората без изразено мнение им викат опозиция!Жалко,много жалко,да се смееш ли ,да плачеш ли!
 
Публикуван от Гражданка на Чирпан на 08-12-2015 02:55
 
 
до Гражданин 
Не съм съгласна с Вас изобщо! ГЕРБ Чирпан имам по-голям интелектуален ресурс от БСП например ,а и не само .Дори само г-н Станчев и д-р Стоянов устояват на всички кандидати и станали вече общински съветници и кметици по отношение на IQ например. Умните и кадърни хора ,реализирали собствен бизнес ,наистина почти не останаха в Чирпан, но тези двама господа са всичко, което трябваше да бъде Кмета на града или съветник или Председател на Общински съвет!!!
 

Напиши коментар
  • Нецензурни, расистки изказвания и груби обидни мнения, както и рекламни послания ще бъдат изтривани.
Име:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Коментар:Антиспам код:* Code