Menu Content/Inhalt
Начало arrow Анализи arrow Кичка Петкова получи индулгенция от Общинския съвет

Градът

Брояч на сайта

Посетители: 3,789,441 (started: 2006-01-01) Visitors today: 342 Visitors yesterday: 928 Visitors per day: Ø 1,165.35 Max. visitors per day: 9,398 (at (date): 2013-08-02) Max. page views per day: 76,248 (at (date): 2013-08-02) Page views: 15,225,728 Page views today: 2,322 Page views yesterday: 5,656 Page views per day: Ø 5,493.99 Page views per visitor: Ø 4.71 Online: 2 Посетители Max. online: 436 (at (date): 2013-06-19, 09:02:23) Page views this page: 0 Your own page views: 1 JavaScript enabled: deactivated (c) 2006 www.joom.la

Кой е онлайн?

В момента 20 госта онлайн
Кичка Петкова получи индулгенция от Общинския съвет
Автор Chirpan-News Team   
19 August 2016

Image   Много мислих дали изобщо да пусна днешната статия. Гражданското
общество в последните години беше смазано от управляващите. Чирпанлии мълчат и траят за редица безумия. Партийният апарат на БСП се окопа здраво във властта...

   Ако някой изкаже различно мнение, бива заклеймен от казионните медии. Какво остава човек, да възрази във Фейсбук. В миг се нахвърлят гневни граждани, как е дръзнал да оспори почтеността или познанията на управляващите. Общото между тези гневни граждани е, че те или техни близки са получили службица срещу мизерно възнаграждение.  За благодарност, ако не са станали членове на Партията, имат задача да поддържат имиджа на ръководството в Интернет. Опозицията в Чирпан е безсмислена. Защото няма кой да чуе, че потъваме. Или по точно – вече потънахме. Докато един вестник и една кабелна телевизия се надпреварват да хвалят кметицата, друг вестник се опитва до я „захапе“, но някак внимателно, смирено, почти нежно, за да не спре субсидията. В такова общество бунтът е безсмислен. Обречен. Невъзможен.

   Но не свободата на изразяване е актуална днес. Мисълта ми е за индулгенцията и мълчанието на старейшините. Мълчание заченато от страх, надежда, безхарактерност. Един го е страх да не бъде оплют понеже много харесва ореола си на политик, друг се надява да бъде припознат за партньор, трети си е чисто и просто без гръбнак.


   На последното заседание на Общинския съвет Кмета на Община Чирпан Кичка Петкова поиска мнение от групите общински съветници дали да продължи проекта за Пречиствателна станция за отпадни води. Представете си, на някой, явно му е минало през ума, че може и да спре този проект.

   А ето и хронологията: Проектът е одобрен по време на Васил Донев. Предвижданата стойност е 42 151 936,20 лв. Март 2011 година е подписан договорът. Започва І етап, който предвижда изготвянето на Инвестиционен проект /1,351 млн.лв./. До 2011-2012 година старозагорските медии сочат Община Чирпан като отличник в реализацията на подобен род проекти. ІІ етап се предвижда да включва Строителство, инженеринг, реконструкция и изграждане на ВиК, изграждане на Пречиствателна станция/. Сумата за ІІ етап е 40,8 млн. лв. Предвидено е освен Пречиствателна станция, да се направи 9,1 км. нова канализация, 18 км. ВиК да се рехабилитира, да се изградят 6 км. довеждащи колектори и така да се постигне 100 % обхващане на населението в града. Парите
идват от ОП „Околна среда“. След преполвяването на управленския мандат на Кичка Петкова, започва все по-често да се говори, че реализацията на ІІ етап се отлага за следващия планов период. За да дойде сегашния момент и да се окаже, че проектът е съществено орязан и от всичко остава изграждането на Пречиствателната станция. Кичка Петкова, за да свали отговорността от себе си, иска мнението на съветниците дали да продължи проекта в този вариант. За да може да каже след време – Общинския съвет даде съгласие така да се случат нещата. На заседанието никой от старейшините не поиска отговор защо няма да се изпълни целия проект, кой е виновен, каква е причината. Никой не потърси отговорност и не посочи виновни за провала.

 Още повече това не е първия гаф. През лятото на миналата година стана ясно, че по другия мащабен инфраструктурен проект – за водопроводите в селата, общината е претърпяла финансова корекция. Финансовата корекция е в размер на 4 497 388 лв. от общо 18 801 668 лева. Повече от ¼ от парите няма да бъдат платени на Общината. Дано не са верни думите на кметицата Кичка Петкова от лятото на 2015 година, че фирмата изпълнител била съгласна да поеме тази санкция. Не мога да си представя какво е изпълнението, ако фирмата е готова да се раздели с ¼ от стойността.


А защо Общинският съвет безропотно мълчи пред очевидното затъване на Чирпан. Отговорът е в следващите няколко изречения.

   От ГЕРБ мълчат защото няколкомесечното им опозиционерстване вече не им допада. Мераците за председателския стол са възродени. Осъществяването на това обаче минава през нова коалиция с БСП. Нужни са топли отношения с кмета. Проблемът е, че желаещите за поста са двама.

   Другите мълчаливци са от Коалиция Чирпан, те все още живеят с илюзията, че техния лидер може да стане председател след договорка с БСП.

   ДПС е официалният партньор на БСП в този Общински съвет и те нямат полза да излиза наяве, че управлението се проваля в проектите.

   Мълчанието на независимия. Прави впечатление, че при важните обсъждания отсъства. Така беше при избора на председател на съвета на 12 декември миналата година, така беше и сега когато се  обсъждаше въпроса за Пречиствателната станция. Беше направил и предложения по Наредбата за приема в детските градини, но го нямаше, за да ги обоснове.
Коментари (17)
Публикуван от Ангел Колев на 20-08-2016 20:46
 
 
Хубаво е, че го има и вашият сайт в информационното пространство на Чирпан. Лошото е, че е анонимен и нито една от статиите не е подписана от автора й. И това продължава с години.  
„От един цирк сме и си знаем номерата!” - с този цитат ви казвам, че поне за мен не сте анонимни. Но това е друга тема. 
Като човек, занимаващ се над 20 г. със списването на вестник в малък град, трудно може нещо в тази сфера да ме изненада. Следя вашия сайт от създаването му, две или три ваши статии съм препечатвал в „Чирпански новини” в рубриката „Другият поглед”. Това обаче не значи пълно съгласие с гледната ви точка по дадени проблеми. 
За какво пиша този коментар? Имам несъгласие относно мнението ви за пречиствателната станция - нещата не стоят така, както ги представяте, но няма да се впускам в подробности - във в. „ЧН” има поне 5-6 статии по този проблем през годините. Факт е обаче, че през юли и кметският екип, и съветниците не дадоха повече разяснения за гражданите относно причините за коригирането на т.нар. „воден” проект.  
Репликата ми обаче е за неправилното използване в статията ви (и не само в тази) на думата „субсидия” относно медиите. Субсидия се дава на спортните клубове с цел подпомагане на дейността им, защото тя е в обществена полза. Вестник „Чирпански новини” е частна медия и от 2000-а година насам сключва Договор за рекламно-медийно обслужване с Общината, което включва цял набор от информация: обяви, съобщения, решения на ОбС и др.
 
Публикуван от учуден на 24-08-2016 19:46
 
 
От сутринта слушайки за поредното бедствие - труса в Италия се запитах "Къде си Господи" и изникна следващ въпрос - защо в нито една религия не съм срещал нещо написано за динозаврите и кой ги е създал тогава?
 
Публикуван от Чърчъл на 25-08-2016 09:29
 
 
БСП обърна листото и предизвести края на изборите за президент.
 
Публикуван от учуден на 25-08-2016 13:05
 
 
Калфин им е обиден,оти го не слагат за вице на кандидата си след като им бе такъв на изборите през 2011,па може и на ГЕРБ да се обиди,ако и те не го издигнат,все пак доскоро бе вице и на Борисов.абе,човек с опит при всяка власт.
 
Публикуван от Първанката на 25-08-2016 15:44
 
 
се изложи този път Алчния допуска грешки
 
Публикуван от Гост на 26-08-2016 08:51
 
 
Алчността и некадърността на шепа хора,който 27г.не са излизали от управлението убиха Чирпан.Днес градчето има вид на бедно и мръсно изостанало кварталче.
 
Публикуван от нечудещ се на 26-08-2016 22:47
 
 
Унгария и Чехия поискали от Меркел обща европейска армия на среща с Ангела в Полша;Полша ги подкрепила,Меркел отклонила разговора в друга насока.
 
Публикуван от ехе на 26-08-2016 22:59
 
 
Меркел ще иска да е първият президент,все пак за обща армия трябва да има и общо правителство и общ президент.
 
Публикуван от Vrangel на 06-09-2016 14:04
 
 
От време на време отварям сайта с надежда да прочета, че най после са потръгнали нещата за града, но нищо ново в индустриално отношение.Ще продължаваме да работим по Пловдив, Ст Загора и др. обласни градове, а тук ще продължавате да закривате: детски градини,училища,болница, следва полиция и ВИК.
 
Публикуван от учуден на 09-09-2016 21:13
 
 
Нищо няма да се закрива в цялата родина,напротив ще се открива
 
Публикуван от покемон базел на 13-09-2016 20:43
 
 
три "чудовища" ще ментат владо Стоянов тази вечер и всяко от тях вкарва почти винаги гол - котдивоарецът сейду думбия или австралийското кенгуру марк янко ще поведе базел като титуляр се не знае все още,но зад тях ще дебне русокосият исландец вярнасон,на владо Стоянов никак няма да му леко и без късмет не се знае колко топки ще вади
 
Публикуван от с голямата кошница са в базел на 13-09-2016 21:02
 
 
само дано базел да не ги направи супервесели
 
Публикуван от в базел няма бразилци на 13-09-2016 21:06
 
 
в лудогорец има 8
 
Публикуван от имаше един филм на 13-09-2016 21:11
 
 
двама са малко,трима са много,те така е и с бразилците,ще вземе да забравят в чия посока е вратата на Базел и само ще си подават в центъра,а котж гледам,че в швейцарското първанство имат 9 т. аванс пред втория ще гонят хокеен резултат
 
Публикуван от бб на 14-09-2016 19:38
 
 
Къде си бе смешник.
 
Публикуван от свърши ли панаира? на 22-09-2016 12:31
 
 
Крави от век не пасат по улиците чирпански,но човек трябва да внимава да не настъпи нещо като ходи по тях.
 
Публикуван от Vrangel на 30-09-2016 21:39
 
 
Безработицата в града ни, еба мамата на хората.
 

Напиши коментар
  • Нецензурни, расистки изказвания и груби обидни мнения, както и рекламни послания ще бъдат изтривани.
Име:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Коментар:Антиспам код:* Code