Menu Content/Inhalt
Начало

Градът

Брояч на сайта

Посетители: 5,173,032 (started: 2006-01-01) Visitors today: 843 Visitors yesterday: 1,395 Visitors per day: Ø 937.22 Max. visitors per day: 9,398 (at (date): 2013-08-02) Max. page views per day: 76,248 (at (date): 2013-08-02) Page views: 19,907,754 Page views today: 5,492 Page views yesterday: 3,952 Page views per day: Ø 3,982.87 Page views per visitor: Ø 4.25 Online: 5 Посетители Max. online: 436 (at (date): 2013-06-19, 09:02:23) Page views this page: 0 Your own page views: 1 JavaScript enabled: deactivated (c) 2006 www.joom.la

Кой е онлайн?

В момента 1 гост онлайн
2 години от втория мандат
Автор Chirpan-News Team   
01 November 2017

Image   На 1 ноември 2017г. станаха 2 години от втория мандат на Кичка Петкова като кмет на Община Чирпан. Тогава К.Петкова безапелационно победи на втория тур кандидата на ГЕРБ, въпреки подкрепата която получи Хр.Стефанов от почти всички участвали в изборите. Малко след това БСП сглоби коалиция в местния парламент с ДПС. ГЕРБ в този мандат са опозиция. Може би единствена. Независимият общински съветник, също е сред несъгласните с управляващите...
   Вече 6 години Кичка Петкова ръководи Община Чирпан. През този период отчетливо се открояват няколко неща.

   Извън всякакво съмнение е, че има завишен контрол върху харченето на бюджетните пари, за което говорят излишъците в края на почти всяка година. Също така в последните години се асфалтираха доста улици в града и то се ремонтираха качествено.

   С преполвяването на втория мандат става безпощадно ясно, че настоящото управление не може да печели проекти. След като бяха реализирани заварените проекти, Кичка Петкова и екипът и изпаднаха в безтегловност от която не се вижда изход. От друга страна реализацията на заварените проекти не е съвсем добра. Публична тайна е, че Общината вече е страна по няколко съдебни дела при спорове за пари, свързани с усвoяването европроекти.
Факт е обаче едно – Община Чирпан под ръководството на Кичка Петкова не печели мащабни проекти.

   В средата на мандата напусна зам. кметицата с ресор образование и беше заменена с пенсионирана учителка. Друг пенсионер отговаря за охраната в общината. Пенсионирана директорка оглави Центъра за настаняване от семеен тип.
Но всичко това е малкото зло. Това управление отне на чирпанлии най важното – надеждата. Разходете се по чирпанските улици и ще видите – отчаянието, безперспективността и унинието. Няма го живеца, искрицата. В Чирпан трайно се настани апатията. И тази апатия е от полза за настоящите управляващи – те имат твърд електорат. Имат финансов и организационен потенциал да го мобилизират. И колкото по-малко излизаме и гласуваме, толкова по-лесно е за тях да се преизберат.

   Чирпан се нуждае от радикална промяна. Нуждае се от хора с идеи и много много енергия.
Както вървят нещата след 2 години Кичка Петкова отново ще е фаворит за кмет, защото в момента липсва ясно изразена алтернатива. Ако сегашната опозиция действително иска да спаси града от това пагубно управление е нужно много скоро да започне разговори за излъчване на кандидат, който може и има волята да се противопостави на статуквото.Коментари (1)
Публикуван от Валерия на 23-03-2018 22:50
 
 
Да, Чирпан се нуждае от радикална промяна. Интелектуалното ниво на Петкова и пом.-кметовете й е ниско: не печелят проекти, не решават проблеми, не знаят и не могат. Не мислят много за гражданите. Време да се помисли за образован и интелигентен човек, който да оглави Общината, и да е с размах. Преизбирането на Кичка Петкова /с този екип пом.-кметове/ ще е пагубно за Чирпан!
 

Напиши коментар
  • Нецензурни, расистки изказвания и груби обидни мнения, както и рекламни послания ще бъдат изтривани.
Име:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Коментар:Антиспам код:* Code