Menu Content/Inhalt
Начало arrow България arrow Кирил Рашков: "Готов съм да се склоня"

Градът

Брояч на сайта

Посетители: 3,789,438 (started: 2006-01-01) Visitors today: 339 Visitors yesterday: 928 Visitors per day: Ø 1,165.35 Max. visitors per day: 9,398 (at (date): 2013-08-02) Max. page views per day: 76,248 (at (date): 2013-08-02) Page views: 15,225,678 Page views today: 2,272 Page views yesterday: 5,656 Page views per day: Ø 5,493.98 Page views per visitor: Ø 4.71 Online: 4 Посетители Max. online: 436 (at (date): 2013-06-19, 09:02:23) Page views this page: 0 Your own page views: 1 JavaScript enabled: deactivated (c) 2006 www.joom.la

Кой е онлайн?

В момента 21 госта онлайн
Кирил Рашков: "Готов съм да се склоня"
Автор Chirpan-News Team   
27 September 2011

Гергана Георгиева, TV7:

   В ДВУЧАСОВОТО ЖИВО ПРЕДАВАНЕ НА „ГОРЕЩА ТОЧКА” ОТ С. КАТУНИЦА ЖИТЕЛИТЕ ОБВИНИХА ПОЛИЦИЯТА И ДЪРЖАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ В БЕЗДЕЙСТВИЕ

   ВЕСЕЛИН ХРИСТЕВ, ЧИЧО НА УБИТИЯ АНГЕЛ, ЗАЯВИ, ЧЕ ВНУКЪТ НА КИРИЛ РАШКОВ, СЪС САБЯ В РЪЦЕ, ГИ Е ЗАПЛАШИЛ: „ГЯУРИ, ЩЕ ВИ ОТРЕЖЕМ ГЛАВИТЕ НА ВСИЧКИ”

   Вчера сутрин, по време на безпрецедентен двучасов ефир на предаването „Гореща точка” на живо от с. Катуница, TV7 осигури на протестиращите постоянна пряка връзка по телефона с обвинения от тях за убийството на 19-годишния Ангел - Кирил Рашков, известен като цар Киро. В края на прякото предаване Рашков заяви, че е „готов да склони”. „Може да са прави хората. Също съжалявам за това младо момче, но няма да се чувствам виновен за смъртта. Не съм искал това нещо да стане. Трябва да имаме мир. Времето лекува,” емоционално проплака в ефир Кирил Рашков.
При Николай Бареков гостуваха роднини на убитото момче, бившият и настоящият кмет на с. Катуница, Красимир Каракачанов, ВМРО, Боан Расате, жители на с. Катуница, протестиращи, а от студиото в София коментираха топжурналистът на TV7 Люба Кулезич и лидерът на ДРОМ Илия Илиев. Преки включвания имаше и от Аджасан махала в Пловдив, където се пренесе напрежението от размириците в с. Катуница.

   Пред микрофона на Николай Бареков, Веселин Христев, чичо на убития Ангел и син на бившата кметица на с. Катуница, обвини полицията в бездействие по случая и ненавременна намеса в събитията. Христев разказа, че в деня преди убийството самообявилият се за цар Киро се е появил пред дома му и е заплашвал него и семейството му с убийство. След заплахата, Веселин търси закрила от полицията и подава жалба в Асеновград, на която твърди, че не е обърнато достатъчно сериозно внимание. „Кварталният ми каза, ако толкова се страхувам, да ида до магазина, където той в момента яде салам,” възмути се Христев. Веселин обвини МВР, че са заблудили обществеността, като са казали, че няма подадена жалба срещу Рашков и че по този начин работят в защита на ромската фамилия. „Ангел се опита да ме защити, като свърши работата на полицията и го убиха. Не мисля, че Рашков може да предизвика гражданска война. Дори ромското население не го подкрепя,” заяви пред камерите на TV7 Веселин Христев.

   Жителите на Катуница, които се бяха събрали на площада, бяха категорични, че Рашков трябва да се изсели. Красимир Каракачанов от ВМРО, който беше обвинен, че стои в основата на конфликта, сподели, че от 20 години определени ромски фамилии се ползват с протекция от държавата. Те извършват престъпления и тормозят българското население в определени населени места, а полицията работи заедно с тях. Боян Расате заяви, че проблемът в България се състои в това, че „всяко село има по един Киро”.

   От студиото в София Люба Кулезич коментира, че съзира сценарий и политическа манипулация на случващото се в Катуница. „Президентът Първанов, освен ако не е пророчица, е осведомен за това, че в страната може да се случи някакъв бунт, някакво стълкновение, които наподобяват революционна ситуация. много от нещата напомнят опит да се извлекат дивиденти за едни или други политически сили. Българският народ е предаден от институциите”, заяви водещата на „Насреща Люба Кулезич”.

   Илия Илиев от ДРОМ коментира, че „Рашков  трябва да бъде задържан, ако е виновен” и добави, че „навсякъде тлее етническо напрежение. Столична фирма за таксиметрови услуги е получила снощи нареждане да не се качват повече от 1 човек в такситата, особено ако водачите са от ромски произход”. В пряко включване от Аджасан махала в Пловдив, жителите заявиха пред камерите на TV7, че се страхуват да пускат децата си на училище или да отидат на работа.
Напиши коментар

Напиши коментар
  • Нецензурни, расистки изказвания и груби обидни мнения, както и рекламни послания ще бъдат изтривани.
Име:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Коментар:Антиспам код:* Code