Menu Content/Inhalt
Начало arrow Чирпан и региона arrow Заседание на Общински съвет Чирпан

Градът

Брояч на сайта

Посетители: 3,543,308 (started: 2006-01-01) Visitors today: 219 Visitors yesterday: 736 Visitors per day: Ø 1,180.60 Max. visitors per day: 9,398 (at (date): 2013-08-02) Max. page views per day: 76,248 (at (date): 2013-08-02) Page views: 14,137,273 Page views today: 1,981 Page views yesterday: 4,207 Page views per day: Ø 5,602.32 Page views per visitor: Ø 4.75 Online: 5 Посетители Max. online: 436 (at (date): 2013-06-19, 09:02:23) Page views this page: 0 Your own page views: 7 JavaScript enabled: deactivated (c) 2006 www.joom.la

Кой е онлайн?

В момента 2 госта онлайн
Заседание на Общински съвет Чирпан
Автор Chirpan-News Team   
28 November 2012

Image   На 22.11.1012г. се проведе заседание на Общински съвет Чирпан. В дневния ред бяха включени за разглеждане 12 точки и бе постъпило едно питане от общинския съветник Н.Петков...

   По т.1 се прие размера на таксата за битови отпадъци през 2013г. Кметът на Община Чирпан - Кичка Петкова съобщи, че предложението за такса смет е същото както за миналата година и не се предвижда увеличение. В.Николов посочи, че за пореден път има техническа неточност в предоставената на съветниците информация. Г-жа Петкова отговори, че действително има допусната малка техническа грешка, която ще бъде коригирана. Предложението беше прието с 14 гласа „за“ и 4 „въздържали се“. Ще припомним, че миналата година се създаде напрежение покрай разнера на такса смет, след като се оказа, че за някой фирми увеличението е от 3-7 пъти. При условие, че за 2013г. таксата се запазва, излиза че нищо не се е променило за малкото останал бизнес в града. 
За Чирпан таксата за жилищните имоти на гражданите ще бъде 1,99 промила, а за фирмите ще бъде 8,82 промила. До 30 ноември 2012г. е срокът, в който физическите лица могат да подадат декларация за освобождаване от такса за имотите, които няма да се ползват. В същия срок фирмите могат да заявят и ползване на контейнер през следващата година, вместо да бъдат облагани по общия ред.

   По т.2 се прие актуализация на бюджета, като основните размествания тук са: средствата предвидени за ремонт на кметството в с.Гита бяха пренасочени за финансиране на други обекти – Преоборудване на отоплителната инсталация в СОУ „П.К.Яворов“,  придобиване на земя – това е необходимо във връзка с отчуждителните процедури при изграждането на Пречиствателната станция за отпадни води.

   По т.3 се гласува правомощие на Кмета да изтегли кредит, за да обезпечи собственото учатие на Община Чирпан за реализация на втората част от проекта за Изграждане на пречиствателна станция, реконструкция и разширение на водоснабдителната и канализационна мрежа.
 По т.4 се прие Наредба за разкопаване и възстановяване на техническата инфраструктура в общината. С наредбата се предвижда, пради да се получи разрешение за разкопаване да се внесе депозит, който да обезпечи щетите, ако разкопаването не бъде възстановено или бъде възстановено некачествено. С тази Наредба има реално основание да вярваме, че безконтролното разкопаване на улици и тротоари ще бъдат ограничено, а възстановяването им ще бъде финансово обезпечено.

   По т.5 се прие пазарната оценка за сграда в с.Яворово със застроена площ от 53 кв.м., която да бъде предложена на съсобственика в имота.Приета беше оценка е в размер на 2150 лв.

   По т.6 се приеха пазарни оценки за два имота в с.Рупките единият с площ от 1260 кв.м., а другият от 1190 кв.м. За всеки имот бе определна начална тръжна цена от 3100 лв. За имотите ще се проведе търг.

   По т.7 се прие ПУП-План за застрояване в землището на с.Средно Градище.

   По т.8 се прие ПУП-План за застрояване в землището на с.Свобода.

   По т.9 се утвърдиха нови маршрутни разписания за линията Чирпан – Воловарово – Държава – Гита – Осларка- Димитриево и градската линия.

   Тъй като превозвачът по линиите се е отказъл и никой не проявил интерес към линиите     предложението на Кмета беше да отпадне маршрута до с.Димитриево, както и да се разредят часовете по градската линия.

   Предложено беше от съветника В.Николов маршрута до с.Димитриево да се запази поне за петъчния ден. Предложението му не беше прието.

   С 10 гласа „за“, против – 3 и въздържали се – 6 беше прието предложението на Кмета от маршрутната схема да отпадне с.Димитриево, а градска линия да е с часове: 06.00, 07.00, 13.00, 14.00, 18.00 и 19.00 часа.

   По т.10 бе освободен досегашния общински съветник от ГЕРБ – Боян Стайков Райчев – поради постъпване на работа в общинската администрация, а на негово място в комисиите беше избрана следващата в листата на ГЕРБ – Деляна Добромирова Николова. Тя ще участва в Комисията по правни въпроси, контрол по изпълнение решенията на общински съвет и конфликт на интереси. Деляна Николова ще бъде и зам. председател на комисията по териториално и селищно устройство.
Напиши коментар

Напиши коментар
  • Нецензурни, расистки изказвания и груби обидни мнения, както и рекламни послания ще бъдат изтривани.
Име:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Коментар:Антиспам код:* Code